Musztarda czekoladowa z maliną i białą kiełbasą

Biała kiełbasa chyba wszystkim kojarzy się z Wielkanocą. W połączeniu z musztardą przygotowaną z kakao i malin tworzy niepowtarzalną kompozycję smakową. To bez wątpienia pyszny sposób na świąteczną potrawę.

Musztarda czekoladowa z maliną i białą kiełbasą

Biała kiełbasa chyba wszystkim kojarzy się z Wielkanocą. W połączeniu z musztardą z kakao i malin stworzy niepowtarzalną kompozycję smakową. To bez wątpienia pyszny sposób na świąteczną potrawę.

Krok1

Gorczycę białą mieszamy z kakao i zalewany octem winnym i zimną wodą, całość pozostawiamy na minimum 12 godzin by gorczyca wchłonęła cały płyn.

Krok2

Do namoczonej gorczycy z kakao dodajemy miód i sól do smaku. Całość miksujemy na jednolitą masę, dodajemy maliny (świeże lub mrożone), jeżeli potrzeba dodajemy jeszcze wodę lub ocet by uzyskać pożądaną konsystencje kremu.

Krok3

Musztardę przekładamy do słoików i przechowujemy w lodówce.

Krok4

Masło i drobno pokrojony boczek smażymy, dodajemy cebulkę by się zeszkliła, sparzone białe kiełbaski obsmażamy na boczku i cebuli. Podajemy z musztardą.




Po więcej przepisów zapraszamy na stronę „W kuchni z Wedlem"